Прескокнете до содржината

Алатки и ботови

Алатките и ботовите го олеснуваат уредувањето и одржувањето на Викимедиините проекти.

Откривајте и споделувајте алатки

Прелистувајте го каталогот на алатки на Toolhub, споделувајте ги вашите алатки и помогнете во одржувањето на метаподатоците за алатки.

Вовед

Создајте ја вашата прва алатка, дознајте како да ракувате со бот и најдобрите практики.

Учете со нагледни упатства

Проследете ги водичите чекор по чекор за да ги научите основите на работа со Викимедиините проекти.

Користете приложници и податочни извори

Истражете ги програмерските посредници за изработка на ботови и алатки.

Вдомете алатки на Викимедиините опслужувачи

Пристап до облачните услуги за вршење на анализи, управување со ботови, семрежни услуги и вдомување на алатки полезни за Викимедиините проекти.