Прескокнете до содржината

Употреба на содржини и податоци

Пристап до статии од Википедија, медиумски податотеки, структурирани податоци и повеќе со јавни приложници и преземања.

Истражете ги истакнатите прилози

Погледајте примери за прилози со отворен код и нагледни претстави на податоците изградени со Викмедиините содржини и податоци.

Учете со нагледни упатства

Проследете напатствија чекор по чекор и научете ги основите на употреба на Викимедиини содржини и податоци.

Користете викисодржини

Најдете библиотеки на отворен код, почнете со употреба на приложникот или преземајте содржини на големо.

Пристап до отворени податоци

Истражете ги јавните податоци кои можете да ги користите во истражување и машинско учење.