Прескокнете до содржината

Помош

Бидејќи техничкиот екосистем на Викимедија е сложен и распределен, поддршка ќе може да најдете на многу разни месата и во разни формати.

Пребарајте ги документите

Најдете технички информации за Викимедиините проекти.

Барајте кодни бази

Пребарјте ги сите Викимедиини кодни бази користејќи ја алатката за пребарување на код.

Канали за општење

Стапете во контакт со разработувачите и корисниците на МедијаВики за да добиете поддршка и да ги споделите знаењата.

Проверете го статусот на системот

Проверете ги севкупното здравје и делотворност на викиоколината, и дознајте за поголемите прекини.