Прескокнете до содржината

Откривајте и изработувајте Викимедиина техника

Најдете техничка документација и поврзете се со разработувачките заедници зад Википедија и другите Викимедиини проекти.

За почеток


Користете содржини и податоци од Викимедија

Пристап до статии од Википедија, медиумски податотеки, структурирани податоци и повеќе со јавни приложници и преземања.


Изработувајте алатки и ботови

Алатките и ботовите го олеснуваат уредувањето и одржувањето на Викимедиините проекти.


Учествувајте во отворениот код на Викимедија

Помогнете ни во изградбата на Викимедииниот екосистем со програми со отворен код.


Поврзете се со заедницата

Вклучете се во Викимедиината техничарска заедница, каде ќе добиете прилика за поддршка и наобразба.


Помош

Најдете ресурси за прашања и проблеми