Прескокнете до содржината

Вдомете алатки на Викимедиините опслужувачи

Пристап до облачните услуги за вршење на анализи, управување со ботови, семрежни услуги и вдомување на алатки полезни за Викимедиините проекти.

Пуштајте скрипти во вашиот прелистувач

PAWS е слободно, облачно вдомено игралиште за создавање на скрипти и нагледни претстави на податоци за Викимедиините проекти. Најавете се со вашата викмедиска сметка и создајте тетратка за да почнете.

Дознајте за облачното вдомување на алатки

Toolforge е слободна вдомувачка средина за работа и управување со алатки. Разработката на алатка во Toolforge го олеснува пристапот до Викимедиините содржини и податоци, притоа овозможувајќи го споделувањето на вашата алатка со другите.