Прескокнете до содржината

Дознајте како да учествувате

Научете ги основите на учество на МедијаВики и другите Викимедиини проекти со отворен код.

Прочитајте го правилникот на однесување

Правилникот на однесување во Викимедиините технички простори важи како за физичката, така и за виртуелната околина. Дознајте како да создадете отворена и срдечна заедница.

Направете разработувачка сметка

Највеќето технички простори на Викимедија користат разработувачка сметка за распознавање и овластување на корисниците. Направете бесплатна сметка за да почнете како технички учесник.

Најдете проекти и задачи за нови учесници

Изберете од отворените проекти кои нудат менторство за нови учесници и најдете добри први задачи.

Прегледајте ги напатствијата и обичаите на кодирање

Увид во правилата за разработка, најдобрите практики и обичаите на кодирање за Викимедиината програмска опрема.

Погледајте ги вашите придонеси

Добијте нагледна претстава за вашите придонеси со алатките за преглед на код и следење задачи.