Прескокнете до содржината

Учествувајте по тема

Find ways to contribute, and connect with others with shared interests.

МедијаВики и додатоци

MediaWiki is the software that powers Wikipedia, its sister projects, and thousands of wikis all over the world.

Јазично прилагодување

Write code that can be localized, get your code translated, and contribute to making Wikimedia technology multilingual.

Мобилни прилози

Expand the reach of Wikimedia content by contributing to mobile apps for Wikipedia, Wikimedia Commons, and other projects.

Документација

Read the documentation style guide, and find good first tasks for improving documentation.

Вонмрежно читање

Зголемете го досегот на слободното знаење со тоа што ќе им помогнете на луѓето без семрежен пристап да ја користат Википедија.

Инфраструктура

Учествувајте во инфраструктурата на која работат Викимедиините проекти. Помогнете ни да ја подобриме делотворноста на Викимедиините опслужувачи и програмската опрема.

Вратете се на почетокот