Прескокнете до содржината

Учествувајте во отворениот код на Викимедија

Помогнете ни во изградбата на Викимедииниот екосистем со програми со отворен код.

Дознајте како да учествувате

Get the basics of how to contribute to MediaWiki and other Wikimedia open source projects.

Учествувајте по тема

Find ways to contribute, and connect with others with shared interests.

Учествувајте по програмски јазик

Choose a project to contribute to based on programming language.

Пребарајте ги сите проекти

ПРебарајте ги сите Викимедиини проекти со отворен код

Вратете се на почетокот