Прескокнете до содржината

Учествувајте по програмски јазик

Choose a project to contribute to based on programming language.

Python

Pywikibot

Pywikibot е библиотека за Python и збирка од скрипти кои ја автоматизираат работата на Викимедиините проекти.

JavaScript

Codex

Codex е алатник за изработка на кориснички посредници во рамките на Викимедииниот систем на осмислување служејќи се со Vue.

Јава

Прилог на Ризницата за Андроид

Прилогот на Ризницата за Андроид им овозможува на корисниците да подигаат слики на Ризницата од нивниот уред.

Дај

Blubber

Blubber is an infrastructure tool that configures Docker containers and tests code as part of Wikimedia's continuous integration pipeline.

PHP

МедијаВики и додатоци

MediaWiki is the software that powers Wikipedia, its sister projects, and thousands of wikis all over the world.

Ruby

Управувачница на Викиобразование

The Wiki Education Dashboard is a web application that supports Wikipedia education assignments, edit-a-thons, and other editing projects, built with Ruby on Rails and React.

Вратете се на почетокот