Прескокнете до содржината

Стекнете и споделувајте технички вештини

Градете ги вашите вештини, или пак помогнете им на другите да ги стекнат по пат на работилници, стажирања и менторство.

Програми за досег и менторство

Градете си ги вештините преку програми за стажирање и менторство како Outreachy и Google Summer of Code.

Small wiki toolkits

Find tools and educational resources to help small wiki communities grow their technical capacity and learn new skills.

Videos and tech talks

Learn about Wikimedia technology through recorded presentations from the community.

Технички амбасадори

Пријавете се како доброволец со вашите вештини за да им помогнете на Викимедијанците да ги решат техничките проблеми и да ги поврзете разработувачите со месните викија.

Вратете се на почетокот