Прескокнете до содржината

Користете викисодржини

Find open source libraries, get started using the API, or download content in bulk.

Вовед во Викимедиините проекти

Wikimedia content is organized by project and language. Each project hosts a different type of free content, like encyclopedia articles on Wikipedia, media files on Wikimedia Commons, and structured data on Wikidata.

Review the terms and conditions

Most Wikimedia content is licensed under a Creative Commons license that allows free reuse with attribution. You can check the bottom of any wiki page to find the applicable license.

Прелистајте ги библиотеките по програмски јазик

Библиотеките за приложнички клиенти го олеснуваат пишувањето на код кој содејствува со приложникот. Посетете го овој список за да ги прелистате популарните библиотеки за приложникот на МедијаВики по програмски јазик.

Користете го приложникот

Приложникот на МедијаВики ви дава програмски пристап со содржината на секое Викимедиино вики. Можете да го користите за пребарување и приказ на викистраници, за добивање на медиумски податотеки, уредување на страници и управување со викија.

Преземете ја содржината на големо

Пристап до слободни преземања на викисодржини и податоци што можете да ги користите за истражување, вонмрежно читање, ботовско уредување и други проекти.

Get services for enterprise

Wikimedia Enterprise provides a suite of APIs and services designed for high-volume, commercial access to Wikimedia content and data.

Вратете се на почетокот