Прескокнете до содржината

Заедница

Вклучете се во Викимедиината техничарска заедница, каде ќе добиете прилика за поддршка и наобразба.

Истражете ги хакатоните и настаните

Browse content from past events, or join an upcoming event.

Општете со техничарската заедница

Understand communication channels and how to connect with Wikimedia developers.

Стекнувајте и споделувајте технички вештини

Градете ги вашите вештини, или пак помогнете им на другите да ги стекнат по пат на работилници, стажирања и менторство.

Добивајте новости за техничките проекти

Stay up to date with the latest from the Wikimedia technical community.

Дознајте за техничките операции на Викимедија

Find information about the infrastructure and teams behind Wikimedia technology.

Вратете се на почетокот