Прескокнете до содржината

Општете со техничарската заедница

Дознајте кои се каналите за општење и како да се поврзете со разработувачите на Викимедија.

Прочитајте го правилникот на однесување

Правилникот на однесување во Викимедиините технички простори важи како за физичката, така и за виртуелната околина. Дознајте како да создадете отворена и срдечна заедница.

Канали за општење

Стапете во контакт со разработувачите и корисниците на МедијаВики за да добиете поддршка и да ги споделите знаењата.

Најдете одржувачи на код и надзорници

Прелистајте го списокот на разработувачи и екипи кои го одржуваат јадрото на МедијаВики, клучните додатоци и рува, библиотеки и останатата техничка инфраструктура на Викимедија.