Прескокнете до содржината

За почеток

Создајте ја вашата прва алатка, дознајте како да ракувате со бот и најдобрите практики.

Изработете ја вашата прва алатка

Дознајте како да уредувате викистраници користејќи Python и системот на Pywikibot. Ова упатство ќе ви помогне набргу да почнете со работа користејќи го само прелистувачот.

Дознајте за создавањето на и работата со ботови

Ботовите помагаат во одржувањето на врските и вршењето на повторливи задачи. Почнете да создавате и пуштате ботови откако ќе ги научите најдобрите практики

Најдобри практики за алатки со отворен код

Немате искуство со отворен код? Тука ќе ви дадеме совети како да разработите корисни алатки и ботови, меѓу кои и изборот на лиценца, објавување на кодот и пишување на документи.