Прескокнете до содржината

Прелистајте по програмски јазик

Приложнички клиентски библиотеки по јазик

Библиотеките за приложнички клиенти го олеснуваат пишувањето на код кој содејствува со приложникот. Посетете го овој список за да ги прелистате популарните библиотеки за приложникот на МедијаВики по програмски јазик.

Проекти со отворен код по јазик

Find Wikimedia open source projects by programming language, and start contributing code.

Прелистајте ги проектите

Прелистајте складишта

Истражете ги Викимедиините кодни бази.

Вратете се на почетокот